YAŞ'ta süpriz

Haber Giriş : 04 Ağustos 2006 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Malezya'ya giderken gazetecilere söylediği "Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) diğer komutan atamalarında sürpriz olabilir" sözü gerçek çıktı.

Bu sürpriz Jandarma Genel Komutanlığı atamasında gerçekleşti. Emekliye ayrılan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri'nin yerine Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in atandığı öğrenildi. Orgeneral Koşaner'in Genelkurmay İkinci Başkanlığı'nda kalması bekleniyordu. Ancak bu atama Orgeneral Koşaner'in 2010'da Genelkurmay Başkanı olmasının önünü tıkamıyor. İki yıl süreyle Jandarma'da kalması öngörülen Orgeneral Koşaner'in teamüllere göre 2008'de Kara Kuvvetleri Komutanı, 2010'da da Genelkurmay Başkanı olması bekleniyor. Orgeneral Koşaner'in Jandarma'dan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na geçmesinde hiçbir sıkıntı olmayacağına dair Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yakın tarihinde örnek bulunuyor. Orgeneral Yaşar Büyükanıt'tan önce Kara Kuvvetleri Komutanı olan emekli orgeneral Aytaç Yalman da Jandarma'dan Kara Kuvvetleri'ne gelmişti. Orgeneral Koşaner'in Jandarma'ya atanması, TSK'nın PKK terörüyle değişik etkin mücadele yöntemlerini daha da artırarak sahada uygulamaya başlayacağının işareti olarak değerlendirildi.

BAŞBUĞ KARA KUVVETLERİ'NE

Orgeneral Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanlığı görevini üstlenmesi nedeniyle boşalan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na beklendiği gibi Birinci Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ geldi. Orgeneral Başbuğ teamüllerin işlemesi durumunda 2008-2010 arası Genelkurmay Başkanlığı yapacak.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber